EU-Alzira considera un atac a la voluntat ciutadana les mesures aprovades per l'Ajuntament d'Alzira

1.4.11

EU-Alzira titlla d’un altre atac a l’expressió ciutadana la nova ordenança aprovada per l’actual equip de govern del PP i PSD, que obligarà a pagar a les formacions polítiques per l’ús d’instal·lacions municipals, i que eximeix a organitzacions “sense ànim de lucre”. Es tracta de tot un atac frontal a les formacions polítiques que menys recursos tenen.

Per al coordinador d’EU-Alzira, “que es considere que en la pràctica les formacions polítiques no són entitats sense ànim de lucre diu molt de la concepció de la política de la dreta local. ¿És que el PP i PSD sí ho són per als seus membres? Però, també que només seran gratuïts en campanya electoral (cosa que obliga la llei), mentre que la resta de temps no s’han d’efectuar debats amb la ciutadania, que només serveix per al PP per a votar cada quatre anys”.

EU-Alzira considera que obstaculitzar la tasca dels partits polítics, que constitucionalment són la forma que té la ciutadania d’expressar-se i organitzar-se en política, és posar una vena en la boca dels ciutadans i ciutadanes. Una cosa és pagar si es generen més despeses en personal, com fins ara si s’han de quedar els treballadors i treballadores de l’ajuntament en hores fora de la jornada laboral, però una altra és que hàgem de pagar dos vegades per unes instal·lacions que ja sostenim i mantenim tots els ciutadans i ciutadanes amb els nostres impostos, inclosos els militants, simpatitzants i votants. I són recursos que també estan per això, per a servir a totes les entitats de la nostra ciutat.

La mesura, que s’escuda en motius econòmics, no amaga que és un atac frontal a les formacions polítiques que menys recursos tenen. És una autèntica vergonya que intenten cobrar per celebrar actes polítics que costegen i organitzen les mateixes formacions polítiques i que no estan percebent res de les institucions públiques; però, en canvi, no tenen empatx les formacions en el govern municipal de gastar els diners de tota la ciutadania en campanyes buides de contingut (amb un cost de milers i milers d’euros, com “Jo sóc d’Alzira” o “Alzira, la ciutat que tu vols”) o en els BIM municipals (50.000 els últims 5 números), etc., etc., i posar tots els recursos públics al seu abast, especialment a les ordres de la sra. Bastidas com a responsable de Comunicació de l’Ajuntament.

Mentre, al llarg d’aquesta legislatura com hem denunciat una i altra volta, no podem contractar espais per comunicar les nostres activitats en Alzira Ràdio, no donen torns en els debats de la ràdio que deuria ser de totes i tots, es neguen a oferir panells i llocs d’exposició pública per a les iniciatives de totes les associacions, continuen negligint l’opinió als votants que també paguen el BIM, no permeten que les formacions polítiques sense representació estiguen en els Consells Consultius… I és que el PP i PSD tracten esclafar qualsevol opinió crítica cap a la seua gestió.

Malgrat tots aquests intents d’acorralar-nos i silenciar-nos, des d’EU, si aconseguim representació, tractarem d’anul·lar tota aquesta persecució que s’està fent als partits amb menors recursos i garantir que totes i tots els ciutadans i ciutadanes puguen portar a terme els seus drets de participar i actuar en política.

Seguidors