EUPV-ALZIRA PROPOSA LA PEATONALITZACIÓ DEL CENTRE URBÀ PER FOMENTAR EL COMERÇ LOCAL FRONT AL MODEL DE GRANS CENTRES COMERCIALS EN LA PERIFÈRIA

19.4.11

EU-Alzira considera que el model de grans centres comercials en la perifèria ha tingut uns resultats nefastos per a la ciutat, amb la fugida de diverses empreses comercials i uns desastres en les planificacions urbanístiques que hem pagat tota la ciutadania d’Alzira. Però, el més greu és que s’ha portat a terme un model de ciutat que ha perjudicat la vitalitat del centre urbà.

En front d’això, EU-Alzira proposa la peatonalització dels carrers Hort dels Frares i Piletes, per a què el trànsit rodat es desplace a vies que poden suportar un major trànsit, especialment per mitjà de les vies perifèriques, com han reclamat els veïns de la zona. Per a Ivan Martínez Araque, candidat a l’alcaldia d’Alzira per EU: “cal començar un projecte que incloga la peatonalització de la barriada de Sant Joan i de la Plaça Major, que done prioritat als vianants i incentive a la ciutadania a deixar els vehicles i que opte a altres alternatives menys problemàtiques. Juntament a això, per revitalitzar aquesta zona, des d'EU proposem l'extensió de l'àrea de protecció per mantindre l'urbanisme tradicional d'aquestes zones, que incloga incentius per a obrir negocis que mantinguen l'aspecte típic d'aquestes àrees. És a dir, estendre els plans efectuats en la vila a altres barris de la ciutat.”

En efecte, en altres àrees de la ciutat on s'han dut a terme projectes semblants, ha augmentat l'activitat comercial i ha servit per recuperar antics edificis. Un bon exemple que podem trobar ben a prop, i sostingut per actuacions decidides des de fa molts anys, són ciutats com Xàtiva o Gandia, que tenen unes potents àrees comercials urbanes. I, en especial, això ha permés millorar la qualitat de vida dels centres de les ciutats.

Seguidors