L'oposició en defensa de la democràcia a Alzira

11.4.11

Manifiest en defensa de la democràcia a Alzira

Les associacions polítiques tenen com a finalitat unir conviccions i esforços per a incidir en la direcció democràtica dels assumptes públics, contribuir al funcionament institucional i provocar canvis i millores des de l'exercici del poder polític.

A pesar d'aquesta important funció dels partits polítics atribuïda en democràcia per la Constitució de 1978, veiem que a Alzira l'equip de govern del Partit Popular pretén menyscabar i limitar aquesta funció.

En efecte, al llarg d'aquesta legislatura el govern municipal ha portat a terme una sèrie d'actuacions que han tingut com a finalitat restringir els drets de la ciutadania d'actuar en política i l'activitat de la resta dels partits polítics que no han exercit tasques de govern.

Representants de les forces polítiques alzirenyes (Fotografia: El Seis Doble)

Un últim exemple d'açò és la recent decisió de l'últim Ple de modificar l'ordenança fiscal perquè els partits polítics paguen per utilitzar les instal·lacions municipals com és el Saló d'Actes de la Casa de la Cultura, el Gran Teatre, o el mateix Saló de Plens. Així com també la decisió del govern de Bastidas de voler cobrar una taxa cada vegada que les forces polítiques eixim al carrer per a explicar als nostres veïns la nostra campanya.

Aquesta exigència de pagament devem aclarir, no s'exigeix a les entitats socials sense ànim de lucre, ni tampoc als sindicats ni organitzacions empesarials, sinó que va dirigida exclusivament cap a les formacions polítiques que tenen en la seua pràctica l'organització d'activitats, esdeveniments, debats o actes polítics.

Aquestes mesures són la primera vegada que s'apliquen a Alzira des que tenim democràcia, sent una limitació a l'actuació dels partits.

Bastidas imposa l'obligatorietat del pagament de taxes que lògicament no afecta als partits per igual. En el cas concret d'alzira, l'alcaldessa utilitza en benefici propi els mitjans i els recursos municipals amb la publicació d'un Butlletí d'informació Municipal per un import de 50.000 € que paguen totes i tots i en què no apareixen per igual totes les forces polítiques o directament no es permet la seua opinió. Per no oblidar que l'equip governant ha fet ús de les institucions i recursos públics, de tota la ciutadania, en el seu propi benefici, silenciant a les altres formacions polítiques.

Els partits signants d'aquest manifest denunciem que, amb l'aplicació d'aquestes mesures sense cap consens i a les braves, el que pretén Bastidas és menyscabar la llibertat d'actuació dels restants partits en una època en què les enquestes reflecteixen la falta de confiança dels ciutadans amb la clase política en general.

Per això, demanem a l'equip de govern del PP que reconsidere la situació i anul·le la modificació de l'Ordenança que regula la taxa de les dependències i instal·lacions i apliquen les ordenances d'ocupació de via pública amb rigor, sense interpretacions interessades.

Firmants: EU, PSPV-PSOE, Bloc, La República, Esquerra, Iniciativa per Alzira

Seguidors