EUPV-Alzira dóna suport a l'auditori a Alzira i la comarca

18.2.11

El col·lectiu d’EUPV-Alzira dóna el seu suport a un auditori a Alzira, i es compromet a treballar amb altres entitats, com ajuntaments veïns, la mancomunitat de la Ribera Alta, la Diputació i la Generalitat Valenciana per tal de dur-lo endavant. I així ho va manifestar també la candidata d’EUPV per a la presidència de la Generalitat, Marga Sanz, que ho ha inclós en el seu programa electoral.

Per a Ivan Martínez, coordinador d’EUPV-Alzira, “hi ha hagut poca o cap voluntat per part de la Generalitat, ja que Francisco Camps mateix es va comprometre a atendre aquesta petició, davant la manca d’infraestructures convenients en la nostra ciutat i en la comarca. Però, tampoc ha comptat amb l’interés de la sra Bastidas, que ho ha portat de forma reiterada en el seu programa electoral sense que cumplira una de les seues promeses estrella elecció rere elecció”. I més tenint en compte que, al contrari que en altres municipis com Paterna, s’han desaprofitat els diners del Pla E del govern central o del Pla Confiança de l’autonòmic per finançar part d’aquestes obres, mentre que s’han destinat importants sumes a projectes d’escassa utilitat o destinats a empreses privades i no a ús públic (com la Casa Blava o el centre sociocultural de Tulell).

Des d’EUPV entenem que s’ha de comptar amb el suport d’altres organismes públics i d’altres societats musicals de la comarca, per tal que puga servir no sols com a auditori, sinó que s’integren altres espais suficients dins del mateix centre. Perquè no sols es tracta de sufragar les obres, sinó també del seu manteniment. En altres municipis s’han costejat projectes que resultaven cars de mantindre i que, en aquestos anys de retalls dels pressupostos, presenten un estat d’abandó notable (com ha ocorregut ací a Alzira, en Tulell mateix); o, en el cas de València, els costos pel Palau de l’Òpera i altres edificis estan suposant enormes retalls per part de la Generalitat en les partides dedicades a l’educació musical, a la promoció d’obres d’equips i grups valencians i a la gestió del dia a dia.

El col·lectiu d’EUPV-Alzira per tal d’elaborar el seu programa electoral està reunint-se amb diverses entitats i associacions de la nostra ciutat, com en aquest cas amb la Societat Musical d’Alzira, i també estarà present en la reunió d’aquest dijous impulsada per altra formació política, amb l’objectiu de donar suport a les demandes i iniciatives que tenen lloc en la nostra ciutat. Entenem que l’auditori i la millora de les infraestructures dedicades a la música és una necessitat i que contribuirà a la major educació i projecció de les bandes i també és d’utilitat per al conjunt de la ciutadania. A més a més, EUPV ha proposat la creació als voltants de la seu de la Societat Musical d’una llar social musical, que tampoc existeix a Alzira, per a contribuir a la reunió i participació cívica dels músics.

Seguidors